Opleidingen en Beveiliger MBO niveau 2

De vernieuwde MBO opleiding Beveiliger niveau 2 wordt in-company gegeven. Gedurende een half jaar worden alle modules doorlopen en getoetst overeenkomstig de geldende Ecabo-eisen. Tijdens deze theoretische opleiding start de Beroepspraktijkvorming BPV, de stageperiode. Wederom gedurende een half jaar wordt de aspirant-beveiliger begeleid en op de werkvloer door ervaren en gecertificeerde stagebegeleiders, die zelf alle disciplines van de beveiliging beheersen en die van een Ecabo stagebegeleider. Secco Security is een erkend leerbedrijf.

Tijdens de beveiligingsopleiding is de leerlingbeveiliger verplicht om aan de Advanced Security Training deel te nemen. Deze interne 5-daagse opleiding wordt verzorgd door de School voor Praktijkopleidingen Beveiliging, het SPOB.
Deze week staat in het teken van calamiteiten en conflicten, praktijk waarvan wij denken dat deze tot het standaardpakket van elke beveiliger zou moeten behoren.

Herhalingsdagen garanderen een consolidatie van de onmisbare kennis over allerlei calamiteiten. Als de beveiliger zijn werk correct uitvoert zal hij/zij praktisch nooit met deze calamiteiten te maken krijgen en zal toch na enige jaren de parate kennis verminderen. Daarom deze herhalingsdagen, die een pittig en uitdagend karakter hebben.

Secco Security stimuleert de medewerkers om aan de studie te gaan. Er is een ruim aanbod van niveau 2 specialisaties en de doorstroom naar niveau 3 behoort tot de mogelijkheden. Wij belonen deze kwaliteitsverbetering met een opslag en in geval van bewezen instructieve kwaliteiten zal de beveiliger zijn ervaring kunnen aanwenden als stagebegeleider.